Tiala

Kira Gluschkoff

Kira Gluschkoff on tunnettu suomalainen muotikuvaaja, joka ei ole varsinaisesti opiskellut valokuvasta, vaan on oppinut kaiken omatoimisesti. Hän kuitenkin aloitti opinnot Taideteollisessa korkeakoulussa, mutta lähti pian sen jälkeen Pariisiin. Siellä asuessaan hän kuvasi sinnikkäästi ja oppi siinä samalla valokuvauksen tärkeimmät seikat. Pariisissa hän pääsi helposti kuvaamaan huippumuotia ja tämä todennäköisesti vaikutti merkittävästi hänen uraansa.

Suomeen palattuaan hän onnistui hankkimaan mainetta ja kunniaa muoti- ja mainoskuvauksen saralla. Etenkin muotokuvauksen alalla hänen työnsä on huomattu ja hän onkin saanut useita alan palkintoja. Hänen lukuisat valokuvanäyttelynsä ovat keränneet ihailijoita myös ulkomailta saakka, esimerkiksi Los Angelesista ja Amsterdamista.

Hän on tullut tunnetuksi nimenomaan huippumallien, pop-tähtien ja yritysten johtajien kuvaajana. Kuvissaan hän käyttää rohkeasti väriä, kontrastia ja valoja ja siksi hänen kuvaan pidetään yleisesti tunteikkaina ja nuorekkaina.

Nykyään hän työskentelee Pick Me -valokuvatuotantoyhtiössä, jossa on useita muitakin kuvaajia, mutta Gluschkoff on kiistämättä kaikkein merkittävin ja nimekkäin; Häntä voidaankin pitää koko yrityksen kulmakivenä. Yritys on tuottanut palveluita Suomessa lukuisille suurille yrityksille kuten Stockmann, KONE, Gloria, Valio ja Arabia ja Gluschkoffin kädenjälki näkyy koko yrityksen toiminnassa.

Porkkalassa asuessaan hän kasvatti hevosia ja hänen intohimonsa niitä kohtaan ilmenee hänen kuvissaan tänäkin päivänä. Esimerkiksi Pick Me’n sivuilla Gluschkoff esiintyy hevosensa kanssa samassa kuvassa.